Navigation

Om Brugerdagen

Intro:
Dugnad Vesterbro er i samarbejde med Københavns Kommune ved at etablere et Dugnad Center med Sundhedsrum på Vesterbro. Rummet må ikke indeholde fixerum eller brugerrum, hvor stofbrugerne må indtage stoffer. Dugnad forsøger derfor at få en så brugerrettet indsats som muligt iverksat. Workshoppen 1. juli var endnu en workshop for at give taletid til stofbrugerne og for at kvalificere indsatsen, så den er så relevant som muligt for stofbrugerne og dermed for Vesterbro.

Afsender på Brugerdagen:
Dugnad Vesterbro er et bredt netværk på Vesterbro der består af beboere, erhvervsdrivende, socialarbejdere og organisationer der arbejder for at skabe løsninger på de narkotikarelaterede problemer på Vesterbro. Vi ønsker ikke at eksportere problemet til en anden bydel – men ønsker at løse det hvor problemet er. Dugnad arbejder blandt andet for etablering af et fixe/brugerrum. Dugnad vil forbedre forholdene på Vesterbro ved at tage udgangspunkt i at forbedre stofbrugernes forhold.

Formål:
Dugnad er i samarbejde med Københavns Kommune ved at etablere et sundhedsrum på Vesterbro. Men et sundhedsrum er ikke en fuldbyrdet løsning. Initiativet er et skridt på vejen mod et fixerum. Derfor er der fortsat brug for at give stofbrugerne taletid. Jo flere stofbrugere der høres, des større forskel kan vi gøre. Praktisk: Vi indrettede et produktionsværksted i Forsamlingshuset på Onkel Dannys Plads. Inviterede folk fra bydelen og fagfolk. Sammen med stofbrugere , fagfolk, beboere og erhvervsdrivende gik de ud i lokalområdet og talte med de involverede parter. Lavede workshops hvor emner blev vendt, talte med stofbrugere, talte med politi, beboere og erhverv. Konkrete indtryk kom frem som bliver præsenteret her på siden.

Denne side kan fortsætte formidlingen af taletid til stofbrugernes.

- Deltag og bidrag.

Powered by Drupal - Design by Artinet